MDE CONVERTING, soluții pentru problemele inginerilor

DATA

Ca o confirmare a expertizei acumulate, compania este convertor autorizat 3M și a primit titlul de 3M Preferred Converter. MDE CONVERTING, companie specializată în conversia rolelor de bandă adezivă, a luat ființă în 2008 prin desprinderea din MDE Group, o societate responsabilă cu distribuția produselor 3M în România încă din 2002. Motivul separării acesteia l-a constituit dorința de a dezvolta activitatea de conversie, independent de cea de distribuție.

Afacerea a crescut în mod constant de atunci, trecând prin mai multe etape. În 2012 a fost semnat primul contract mare cu unul dintre principalii furnizori ai Ikea din Maramureș, ceea ce a permis începerea investițiilor.

Compania s-a concentrat pe câteva utilaje noi, însă cel mai important aspect care a fost de o reală importanță în acel moment a fost reprezentat de recrutarea de noi colegi. A fost aleasă o echipă de management formată din profesioniști din diferite domenii care și-au format echipe competente cu salariați permanenți.

MDE CONVERTING a luat ființă în 2008 și a crescut în mod constant, pe măsura trecerii timpului

„Un alt moment important l-a constituit un proiect greenfield, în 2019, prin care am construit o hală nouă de producție pe o suprafață de peste 1.500 mp, dotată cu cele mai moderne utilaje de prelucrare a benzilor adezive, spumelor de diverse tipuri și a foliilor de protecție”, ne-a declarat dl. Mircea Ghiță, Director General MDE CONVERTING.

Soluții pentru problemele inginerilor

În 2020, compania a obținut certificarea IATF 16949, un standard de calitate cerut de industria auto, o confirmare a expertizei construite în ultimii ani și a capacității de a servi clienții cu cele mai stricte cerințe.

Anul trecut (2021), MDE a depășit pragul de 5.000.000 de euro ca cifră de afaceri, iar astăzi compania livrează atât în România, cât și în restul Europei, Africa de Nord, America de Sud și de Nord, Rusia.

Profilul clientului MDE CONVERTING este cel al unei firme specializate în producția industrială. Fie că vorbim de clienți din domeniul auto – furnizori ai producătorilor Dacia, Ford, în România sau în afara țării, sau Renault, BMW, Mercedes, Jaguar, Land Rover, Scania, câțiva dintre clienții finali ai companiei, al electrocasnicelor – sunt rare expresoarele de cafea produse în România care să nu conțină câteva piese produse de MDE CONVERTING, al mobilei (unde se livrează pâsle adezivate de protecție a diferitelor piese, folii de protecție a pieselor sensibile), al electronicelor sau al tipăririi flexografice, MDE CONVERTING are mereu soluții pentru problemele inginerilor clienților.

MDE CONVERTING are mereu soluții pentru problemele inginerilor clienților

MDE CONVERTING, 3M Preferred Converter

Este lesne de imaginat faptul că nu este ușor pentru o firmă să devină convertor autorizat 3M și chiar foarte dificil să primești titlul de 3M Preferred Converter, însă MDE CONVERTING a dobândit acest titlu încă din anul 2019.

3M este o corporație globală cu sediul în Statele Unite, cu venituri de peste 30 de miliarde de dolari anual. A fi partenerul lor necesită investiții constante în capacitate de producție modernă, în capabilități tehnice și în resursa umană. MDE CONVERTING a ajuns în top 5 convertori regionali ai 3M în Europa de Sud-Est și Africa de Nord ca cifră de afaceri, iar obiectivul companiei în acest moment este de a ajunge în primii trei până la finele anului 2025.

„Echipa internă de R&D dezvoltă împreună cu specialiștii clienților noștri soluții pentru cele mai complexe provocări, având capacitatea de a produce cele mai diverse forme, în funcție de specificațiile tehnice solicitate. Utilajele pe care le deținem debitează materiile prime brute cu toleranțe extrem de mici, astfel încât sunt puține proiectele pe care nu le putem duce la bun sfârșit cu succes”, menționează Directorul General.

La rândul ei, MDE CONVERTING se bucură de o serie de parteneriate strategice cu alți furnizori de prim rang cum ar fi TESA, Pregis, Nitto, Lohmann și Rogers. Motivele pentru care furnizorii aceștia aleg să lucreze cu MDE CONVERTING sunt dintre cele mai simple: plata la timp, posibilitatea de a-și crește cifra de afaceri cu ajutorul echipei de vânzări și marketing, noi oportunități de colaborare.

În plus, compania este apreciată pentru competitivitate (datorită relațiilor directe cu producătorii materiilor prime), calitatea constantă certificată de auditori externi, varietatea de materiale din stoc, cele mai potrivite soluții oferite și flexibilitate (fiind încă o organizație mică, cu o structură ierarhică simplă).

MDE CONVERTING se bucură de o serie de parteneriate strategice cu alți furnizori de prim rang cum ar fi TESA, Pregis, Nitto, Lohmann și Rogers

Provocările și oportunitățile oferite de 2022

Din punctul de vedere al reprezentanților MDE CONVERTING, una dintre cele mai mari provocări actuale este cea reprezentată de costurile în creștere cu energia. Pentru aceasta însă, compania a găsit deja o soluție când, la finele anului 2021, a investit într-o centrală fotovoltaică de 100kW, suficientă pentru a acoperi nevoile de consum actuale și viitoare.

De asemenea, MDE CONVERTING, se confruntă cu problemele logistice cauzate de pandemie, cu mărfuri întârziate, cu o criză a semiconductorilor în industria auto, cu costurile din ce în ce mai mari cu transportul. Însă și aici aportul membrilor echipei este important, întrucât își dovedesc calitățile pe partea de achiziții, de planificare a producției și iau deciziile potrivite în a plasa comenzile din timp și în a asigura materia primă necesară.

La finele anului 2021, MDE CONVERTING a investit într-o centrală fotovoltaică de 100kW, suficientă pentru a acoperi nevoile de consum actuale și viitoare

„O mare calitate a acestui grup de prieteni care gestionează afacerea MDE CONVERTING este că știe mereu să se adapteze. Când pandemia a închis majoritatea clienților noștri, am produs viziere și am recuperat toate pierderile. Sunt sigur că suntem pregătiți să facem față cu brio la provocările care vor veni. Există multe îngrijorări la nivel global, cumulate cu o inflație fără precedent în istoria recentă. Însă aceste crize sunt oportunități, dacă reușim să ne păstrăm optimismul”, este de părere Dl. Mircea Ghiță.

Grija față de echipă și mediu

În momentul de față, MDE CONVERTING se bazează pe o echipă formată din peste 60 de colegi. Echipa este una foarte tânără (media de vârstă este sub 30 de ani). MDE CONVERTING face parte din categoria angajatorilor de top din regiune, lucru care se datorează unei salarizări corecte și transparente, a unor condiții foarte bune de lucru (utilaje noi, moderne, automatizate, cu foarte puține intervenții manuale), a unei abordări prietenoase între toți colegii și a unor perspective frumoase de carieră. În cadrul companiei există persoane care și-au început cariera ca lucrători pe utilaje, iar astăzi sunt factori de decizie în echipele de vânzări, de calitate sau de R&D.

„Chiar și pe perioada pandemiei am păstrat întreg colectivul, am achitat la timp obligațiile salariale (chiar dacă încasările au avut de suferit) și am subcontractat alte firme din zonă pentru a ne ajuta la producția vizierelor. Perioada aceea a fost dificilă pentru noi toți, dar am încercat să o facem mai ușoară pentru colegii noștri”, detaliază dl. Ghiță.

MDE CONVERTING depune eforturi constante pentru a reduce impactul asupra mediului

În ceea ce privește grija față de mediu, compania a investit în energia verde, un efort financiar semnificativ menit să reducă impactul asupra mediului înconjurător.

În plus, în cadrul societății se reciclează cantități din ce în ce mai mari din materialele folosite în producție, se eficientizează constant transportul și livrările, se achiziționează autovehicule hibride pentru departamentul de vânzări, acestea fiind doar câteva dintre eforturile constante ale MDE CONVERTING de a-și reduce amprenta asupra mediului.

MDE CONVERTING, o companie bine poziționată financiar

MDE CONVERTING își autosusține majoritatea cheltuielilor, mai puțin creditele de investiții, unde beneficiază de sprijinul băncilor partenere și a companiilor de leasing. Societatea a reușit de-a lungul timpului să acceseze și fonduri europene care au contribuit la o dezvoltare mai rapidă, chiar în momentul de față având un proiect în implementare.

Din 2008, cifra de afaceri a companiei a crescut în mod constant, fără excepție. „În 2022, preconizăm o majorare a vânzărilor cu peste 15% comparativ cu anul precedent, însă suntem rezervați în ceea ce privește factorii de instabilitate geopolitică regională ce vor putea avea un impact negativ asupra ambițiilor noastre. Strategia noastră include expansiunea internațională, investiții în noi capacități de depozitare și prelucrare, consolidarea parteneriatelor existente și demararea de noi proiecte cu clienți noi din țară și de peste hotare. Acționarii sunt deschiși să investească în continuare, deoarece cred cu tărie în potențialul mare pe care activitatea noastră îl are”, a declarat, în încheiere, Dl. Mircea Ghiță, Director General MDE CONVERTING.

Mai multe articole