Electronice

Automobilul începe să aibă din ce în ce mai multe componente electronice, pe măsura dezvoltării tehnologiilor și a răspândirii acoperirii 5G. Aceste componente au dimensiuni reduse, iar fixarea lor presupune inovații în ceea ce privește fixarea acestora. 

O soluție folosită din ce în ce mai mult este banda adezivă. Aceasta este ușoară, flexibilă, are o grosime foarte mica și poate să fie folosită cu ușurință pentru mai multe obiective, în afara fixării propriu zise: etenșare, izolație, conductivitate sau multe altele.

Ecrane

Se estimează că dimensiunea și numărul ecranelor dintr-un automobil va crește considerabil în perioada următoare. De aceea folosirea benzilor adezive potrivite poate asigura fixarea acestora, protejarea lor împotriva vibrațiilor și blocarea pătrunderii particulelor de praf sau a umidității.

Benzi adezive transparente

Acestea ajută la protecția ecranului fără a bloca vizibilitatea, reducând în același timp și reflexiile nedorite ale luminii.

Conductivitate
sau izolare electrică

Conductivitate electrică

Este important ca prin folosirea unor benzi adezive speciale, ce asigură conductivitatea electrică, curentul să fie transferat exact acolo unde este nevoie fără a avea pierderi pe traseele ce pot fi uneori foarte lungi.

Izolație electrică

Fluxul mare de electricitate care circulă prin componentele unui automobile electric poate crea probleme serioase dacă nu este controlat corespunzător. De aceea benzile adezive pot asigura izolația fiecărei componente cu materiale de precizie. Astfel pot fi evitate scurtcircuite sau chiar incendii.

Management termic

Protejarea electronicelor de căldură

Un număr mare de electronice aflate împreună pot genera multă căldură.

O mulțime de electronice într-un spațiu restrâns generează căldură. Acest lucru poate duce la o performanță redusă, deteriorări și o durată de viață mai scurtă. Managementul termic optimizat îmbunătățește performanța, protejează componentele electronice și ajută la economisirea costurilor. Și aici, benzile adezive sau, mai precis, produsele de management termic oferă suport.

Disipă căldura și construieste compact

Spre deosebire de soluțiile mecanice, benzile adezive nu ocupă spațiu și, prin urmare, permit totuși un design compact. Aici, de exemplu, se folosesc folii adezive conductoare termic, tampoane sau așa-numitele distribuitoare de căldură. Produsele combină soluții de conectare autoadezive cu o conductivitate termică ridicată și disipează în mod fiabil căldura din componentele electronice.